fbpx

Quan intentem comprendre el tema de les herències i successions a Espanya pot resultar una cosa complicada per a algú que no està immers en termes legals.

Si bé la defunció  d’un familiar és un tema complicat, les herències i testaments no tenen perquè ser-ho, i avui et direm que pots fer en el cas que tinguis herències sense testament

 

Existeixen les herències sense testament?

Encara que no ho sembli, la gran majoria de les persones no acostumen a realitzar testaments al llarg de la seva vida, per tant, és bastant comuna trobar-se herències sense testament que els acompanyin. Així que, sí que et trobes en aquesta mateixa situació, No et preocupis!

No obstant això, abans que comencem a explicar-te les múltiples opcions que posseeixes en aquests casos d’herències i successions a Espanya, parlem una mica de la diferència entre herències i testaments.

D’una banda, una herència es refereix al conjunt de béns, obligacions i drets que s’hereten directament d’una persona, mentre que el testament és solament un document mitjançant el qual una persona fa una declaració voluntària sobre el que desitja que es facin amb els seus béns una vegada aquesta persona estigui morta. 

Tècnicament, no es necessita d’un testament per a poder rebre l’herència. Si bé és cert que aquest document fa que tot sigui més senzill, no és indispensable.

 

Llavors… Què es fa quan hi ha herències sense testament?

Quan es tracta d’herències i successions a Espanya, la llei és summament clara en què succeeix amb l’herència del difunt. Veuràs, en el cas d’una herència sense hereu testamentari, els béns passen directament a ser repartits entre els parents del difunt, el seu cònjuge, descendents, ascendents o col·laterals i en el cas de no tenir hereus passaria a l’Estat.  

Una vegada determinats els qui són els hereus es realitza la Declaració d’hereus davant del Notari, pas previ a l’acceptació d’herència.

És imperatiu entendre que l’ordre de la successió es troba també establert per la llei, específicament en el codi civil, i que aquest ordre no es pot saltar o alterar, almenys que així estigui escrit en la mateixa llei.

Això és conegut com a ordre successori, i usualment els fills i descendents directes del difunt tenen major prioritat quan es tracta d’herències sense testament.

En cas de no haver-hi cònjuge o descendència, l’herència passa a repartir-se en parts iguals als pares o ascendents directes. És important esmentar que en cas que existeixi un vidu o vídua del difunt, est hereta en tots dos casos, i fins i tot pot arribar a heretar completament en els casos en què no hi hagi ascendència o descendència directa.

Si et trobes en un cas d’herències i testaments, i vols saber com manejar la situació de forma adequada, contacta’ns. El nostre equip legal es troba preparat i disposat per a brindar-te la millor assessoria legal disponible.

Recorda que, encara que tècnicament una herència sense testament és un tema senzill de discutir, poden existir certes situacions que compliquin la repartició dels béns, i per a això, has de comptar amb un equip legal que estigui a la teva disposició en tot moment i que pugui guiar-te a través d’aquesta situació.

Contacta amb el departament d’Àgora Sistemes d’Herències a Terrassa trucant al 937800083 o bé a través de correu electrònic agora@agorasistemes.es, estarem encantats d’ajudar-te.

Gestoria i Assessoria Fiscal

Gestoria i Assessoria Fiscal

Assessorem i gestionem empreses i particulars garantitzant una excelent eficacia en la nostra actuació…

Gestoria i Assessoría Mercantil

Gestoria i Assessoria Mercantil

Oferim un servei d’assessorament i consultoria legal i judicial tant en l’àmbit empresarial com personal, cobrint y abarcant diferents modalitats i especialitats …

Gestoria i Assessoria Comptable

Gestoria i Assessoria Comptable

Ágora Sistemes l’ajudarà a aconseguir que la seva comptabiltat sigui l’instrument de control i gestió que vostè necessita per a una bona gestió comptable de la seva empresa…

Gestoria i Assessoria Laboral

Gestoria i Assessoria Laboral

Disposem d’un equip competent actuant constantment en les noves normatives…

Gestoria i Assessoria Jurídica

Gestoria i Assessoria Jurídica

Proporcionem assistència i assessorament en tot tipus de procesos judicials estudiant a fons cada cas

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Assessorem sobre les millors alternatives a l’hora de fer testament i en els tràmits relatius a les herencies

Gestoria Assessoria Internacional

Gestoria i Assessoria Internacional

Oferim assessorament en el transcurs de les operacions internacionals aportant el nostre coneixement i expèriencia

Associats i membres de:

Associació Professional de TÈCNICS TRIBUTARIS de Catalunya i Balears

Últimas noticias

Fes un cop d’ull a les últimes publicacions on l’informarem de les últimes actualizacions normatives que poden ser del seu interès

 

Veure publicacions