617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Herències sense testament

Què puc fer?

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Gestionem la teva tranquil·litat

Compromesos amb tu

Existeixen les herències sense testament?

Quan intentem comprendre el tema de les herències i successions a Espanya pot resultar una mica complicat per a algú que no està xopat en termes legals.

Si bé la mort d’un familiar és un tema complicat, les herències i testaments no han de ser-ho, i avui et direm que pots fer en el cas que tinguis herències sense testament.

Encara que no ho sembli, la gran majoria de les persones no acostumen a realitzar testaments al llarg de la seva vida, per tant, és bastant comú trobar-se herències sense testament que els acompanyin. Així que, si et trobes en aquesta mateixa situació, no et preocupis!

No obstant això, abans que comencem a explicar-te les múltiples opcions que posseeixes en aquests casos d’herències i successions a Espanya, parlem una mica de la diferència entre herències i testaments.

D’una banda, una herència es refereix al conjunt de béns, obligacions i drets que s’hereten directament d’una persona, mentre que el testament és només un document mitjançant el qual una persona fa una declaració voluntària sobre el que desitja que es facin amb els seus béns una vegada aquesta persona sigui morta.

Tècnicament, no es necessita d’un testament per a poder rebre l’herència. Si bé és cert que aquest document fa que tot sigui més senzill, no és indispensable.

Aleshores… Què es fa quan hi ha herències sense testament?

Quan es tracta d’herències i successions a Espanya, la llei és summament clara en què succeeix amb l’herència del difunt. Veuràs, en el cas d’una herència sense hereu testamentari, els béns passen directament a ser repartits entre els parents del difunt, el seu cònjuge, descendents, ascendents o col·laterals i en el cas de no tenir hereus passaria a l’Estat.

Una vegada determinats els qui són els hereus es realitza la Declaració d’hereus davant del Notari, pas previ a la acceptació de l’herència.

És imperatiu entendre que l’ordre de la successió es troba també establert per la llei, específicament en el codi civil, i que aquest ordre no es pot saltar o alterar, almenys que així estigui descrit en la mateixa llei.

Això és conegut com a ordre successori, i usualment els fills i descendents directes del difunt tenen major prioritat quan es tracta d’herències sense testament.

En cas de no haver-hi cònjuge o descendència, l’herència passa a repartir-se en parts iguals als pares o ascendents directes. És important esmentar que en cas que existeixi un vidu o vídua del difunt, aquest hereta en tots dos casos, i fins i tot pot arribar a heretar completament en els casos en què no hi hagi ascendència o descendència directa.

Si et trobes en un cas d’herències sense testament, i vols saber com manejar la situació de manera adequada, contacta’ns. El nostre equip legal es troba preparat i disposat per a brindar-te la millor assessoria legal disponible.

Recorda que, encara que tècnicament les herències sense testament és un tema senzill de discutir, poden existir unes certes situacions que compliquin la repartició dels béns, i per a això, has de comptar amb un equip legal que estigui a la teva disposició en tot moment i que pugui guiar-te a través d’aquesta situació.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.