617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Modalitats de negoci internacionals

Distribució internacional, piggy back i joint venture

Gestoria i Assessoria FISCALITAT INTERNACIONAL

AJUDEM A OBRIR NOUS MERCATS

Acords estratègics

Assolir noves fites comercials

L’exportació cangur o piggy back (acord de distribució recíproca), es duu a terme quan una empresa amb poca experiència exportadora, o sense recursos suficients, acorda comercialitzar els seus productes a través de l’estructura i la xarxa internacional d’una altra empresa més experimentada en l’àmbit internacional .

Detalls

El piggy back i joint venture

Piggy back

Consisteixen en la utilització per part d’una empresa que es vol introduir en un mercat exterior de la xarxa de distribució d’una altra que ja hi està establerta; és a dir, és una aliança entre fabricants de productes o la prestació de serveis complementaris, que comparteixen el mateix canal de distribució.

joint venture

Una associació estratègica de caràcter temporal (a curt, mitjà o llarg termini) entre dues o més empreses, que mantenen la seva individualitat i independència jurídica però que actuen unides, sota una mateixa direcció i normes, per tirar endavant una operació comercial determinada.

Quan es parla de distribució internacional de mercaderies, normalment es fa referència al sector de productes de consum que van passant per diferents baules de la cadena de distribució fins a arribar al client final. En el cas de productes industrials o de serveis, el més habitual és que les exportacions es facin directament al client final o amb la intervenció d’un únic intermediari, per la qual cosa no es pot parlar pròpiament de distribució internacional. En mercats exteriors, bàsicament hi ha tres alternatives de distribució: distribució directa (un intermediari), distribució curta (dos intermediaris) i distribució llarga (tres intermediaris).

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.