617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Societat inactiva

He de dipositar els comptes anuals?

Gestoria i Assessoria Comptable

GESTIÓ COMPTABLE I ASSESSORAMENT

Obligacions que van més enllà

Les societats inactives han de presentar la declaració anual

Les societats que tanquen l’exercici a 31 de desembre tenen de termini fins al 30 de juliol per fer el dipòsit dels comptes anuals (un mes després des que s’aproven aquests a la junta general). Aquest supòsit inclou també les societats inactives que no han estat dissoltes, amb les mateixes obligacions i conseqüències que tenen les societats actives respecte al Dipòsit dels Comptes Anuals, conseqüències que poden afectar la responsabilitat dels administradors negativament.

Per determinats motius podem deixar les societats inactives, com ara aturar l’activitat durant un temps amb intenció de reprendre-la en un futur; no dissoldre-la pels costos que comporta, etc.

Per tal de garantir la protecció de la responsabilitat de l’administrador, us recordem l’obligació de dipositar els comptes anuals abans del 30 de juliol, sobretot en casos de societats inactives on per confusió podem deixar de banda aquesta obligació.

ÀGORA Sistemes, s’ocupa del tancament de l’exercici de la seva empresa, estudiant cada situació, i complint totes les obligacions, partint sempre de la idea de protecció als administradors i socis de la societat.

Assessorament mercantil

Gestió del detall

Podem arribar a creure que el fet de deixar-ne una societat inactiva ens eximeix de qualsevol tipus d’obligació, no sent això cert pel fet que cal seguir complint determinades obligacions amb les administracions públiques, en concret, en el tema que abordem cal seguir procedint al Dipòsit dels comptes anuals.

L’incompliment de l’obligació de dipositar els comptes anuals comporta una sèrie de conseqüències:

i

Sancions econòmiques

Entre 1.200 i 60.000 euros (poden arribar fins a 300.000 euros si la facturació anual supera els 6.000.000 euros).

Tancament del Registre Mercantil

Provocarà que no puguem inscriure actes i documents relatius a la societat (amb algunes excepcions); que tercers no puguin disposar de la informació financera de la societat, fet que pot ser interpretat per aquests conforme existeixen dificultats econòmiques a la societat i manca de garanties.

Responsabilitat per deutes de l'administrador

En cas que la societat es trobi en una situació d’insolvència, ja que no dipositar els comptes anuals es considera un supòsit de concurs de creditors culpable.

Derivació de la responsabilitat dels administradors

Que hauran de respondre davant de la societat, els socis i els creditors.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.