617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Com sol·licitar-la

Nova ajuda de 200 euros a persones físiques de baixos ingressos

Gestoria i Assessoria Laboral

Gestió de recursos humans

Introducció

Què és l’ingrés mínim vital a Espanya?

L’Ingrés Mínim Vital és una prestació adreçada a prevenir el risc de pobresa i exclusió social de les persones que viuen soles o estan integrades en una unitat de convivència i no tenen recursos econòmics bàsics per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Per fer front a aquestes conseqüències i sobretot a les econòmiques, s’ha aprovat el Reial decret llei 11/2022, de 25 de juny, on l’article 31 aprova un ajut a persones físiques de baixos nivells d’ingressos i patrimoni.

Aquest ajut consisteix en un pagament únic de 200 euros, que es pot sol·licitar des del passat 8 de juliol de 2022 fins al 30 de setembre de 2022. Per poder ser beneficiari daquesta ajuda shan de complir diversos requisits.

En primer lloc, s’ha de ser, en data 27 de juny de 2022, persona física, treballador per compte propi o aliè, és a dir, treballador o autònom i ha d’estar donat d’alta al règim corresponent de la Seguretat Social o mutualitat, o estar aturat i inscrit a l’oficina de treball, siguis o no beneficiari de la prestació o subsidi per desocupació.

En segon lloc, cal complir uns requisits econòmics. Durant l’any 2021, ha d’haver rebut uns ingressos inferiors a 14.000 euros anuals i tenir un patrimoni inferior a 43.196,40 euros anuals. L’administració calcularà aquests ingressos de manera conjunta amb totes les persones que resideixin amb la persona beneficiaria en data 01 de gener de 2022.

Per acabar, has de tenir residència legal i efectiva a Espanya.

En cas que la persona no compleixi amb aquests requisits no podrà ser-ne beneficiaria ajuda. Tampoc no poden ser beneficiaris les persones que, en data 27 de juny de 2022, rebin l’Ingrés Mínim Vital o rebin pensions del Règim General de la Seguretat Social o del Règim especial de la Seguretat Social o anàloga prestació a aquestes. Per tant, una persona que rebi una pensió de viduïtat, orfandat o jubilació, entre d’altres, no es podrà beneficiar de l’ajut.

Consulta’ns

Com puc saber si tinc dret a alguna ajuda?

Per saber si tenim dret a alguna ajuda, el SEPE posa a la nostra disposició a través de la vostra pàgina web un programa d’autocàlcul de prestacions. Mitjançant aquesta aplicació, podem conèixer si ens correspon alguna prestació, la durada i la quantia de la mateixa.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.