617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Tasa Google

Sabem en què consisteix?

Gestoria i Assessoria FISCAL

ASSESSORAMENT TRIBUTARI FISCAL

Impost sobre determinats serveis digitals

A qui afecta?

La taxa Google s’aplicarà a empreses que hagin generat l’exercici anterior un import net de la xifra de negocis superior a 750 milions d’euros, més de 3 milions d’euros dels quals provinguin del desenvolupament de les activitats objecte de tributació.

Una de les conseqüències que s’esperen és la reacció per part dels països on tenen les seus principals les empreses afectades, com per exemple els Estats Units, ja que en considerar aquesta mesura com una barrera comercial, és probable que es desencadenin mesures destinades a protegir els interessos d’aquestes empreses, tal com van advertir-los.

Detalls

Nou gravamen per a grans empreses tecnològiques

L’impost sobre determinats serveis digitals, també conegut com a “Taxa Google”, és una realitat que entra en vigor el 16 de gener de 2021 a Espanya, arran de l’aprovació de la seva publicació al BOE el passat 16 d’octubre de 2020.

Amb aquesta mesura es pretén ampliar la recaptació rebuda de les empreses afectades, que redueixen la seva contribució impositiva a Espanya per mitjà de mecanismes d’enginyeria fiscal.

La Taxa Google consisteix en aplicar un gravamen del 3% sobre les següents activitats dutes a terme per les grans empreses tecnològiques.

  • Serveis de publicitat en línia, utilitzant les interfícies digitals de les pròpies empreses.
  • Serveis d’intermediació en línia, mitjançant plataformes que posen en contacte usuaris compradors i venedors.
  • Serveis de transmissió de dades, entenent per transmissió la venda o cessió de dades recopilades dels usuaris a les interfícies digitals de les empreses havent prestat consentiment.

Com pot afectar la meva empresa?

Tot i afectar només les grans empreses que compleixen els requisits, es preveu que afectades per la Tasa Google acaben repercutint el mateix al consumidor final mitjançant l’augment dels preus dels serveis que es presten a través de les plataformes, augment de preus que ja estan duent a terme algunes daquestes empreses com a mesura de protecció.

Amb l’aplicació de les mesures per part dels altres països, podem veure’ns afectats en el cas que realitzem exportacions de productes, veient-se encarides de protecció.

La idea que s’està gestant a l’àmbit de la Unió Europea és la creació d’un impost comú que afecti aquestes grans empreses, idea difícil de dur a terme per discrepàncies entre els diferents governs, mentrestant, cada país va prenent les seves determinacions en aquesta matèria com la mateixa taxa google, en espera que es consolidi un únic impost per part de la Unió Europea.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.