617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

NOVETATS A LA NORMATIVA

Obligatorietat registre de jornada dels treballadors

Gestoria i Assessoria Laboral

Gestió de recursos humans

Registre de la jornada laboral

Punts clau

Registre de jornada laboral dels treballadors – Amb la publicació del Reial decret llei 8/2019, del 8 de març, s’amplia l’obligació del registre de jornada laboral dels treballadors, com ja es pretenia des de fa temps.

Aquestes modificacions afectaran totes les empreses i treballadors a partir del 12 de maig de 2019, encara que ja es venien aplicant en dos casos específics (en el control de les hores extraordinàries i en el registre de jornada els treballadors a temps parcial).

Hores extraordinàries

El que es pretén és evitar que es puguin fer hores extraordinàries sense que estiguin controlades, ja que amb aquest registre s’observarà quina és la jornada habitual que realitza el treballador, i és més fàcil determinar l’existència d’hores extraordinàries.

Perquè les empreses puguin adaptar la seva estructura per poder exercir el control degut, es dóna de termini fins al 12 de maig de 2019, podent-se exercir el control mitjançant qualsevol mecanisme lliure que garanteixi que es porta de forma efectiva i objectiva el control horari i la suport del registre de jornada.

Sancions

En aquests registres s’haurà de fer constar l’hora d’entrada i eixida efectiva de cada persona treballadora, i serà obligatòria la conservació del registre de jornada durant 4 anys, en els quals estaran a disposició del treballador, dels seus representants, i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.
El fet de no disposar del registre de jornada pot comportar la imposició de sancions fins a 6.250 euros.

ÀGORA Sistemes, amb la finalitat de garantir el compliment de la normativa, i la protecció de les empreses, posa a la vostra disposició un mecanisme de control de la jornada, amb el qual queda degudament complerta l’obligació.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.