617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Assessorament financer

La importància de la cancel·lació registral de la hipoteca

Gestoria i Assessoria en Intermediació Financera

Negociem condicions en finançament

Registre de la propietat

Per què diem que és important fer la cancel·lació registral de la hipoteca?

Arribat el moment del pagament de la darrera quota de la hipoteca pot semblar que tot ha acabat, que ja hem saldat el nostre deute hipotecari i que ja podem despreocupar-nos de tot allò relacionat amb el préstec que devíem al banc.

Un aspecte molt important que no acostumem a tenir en compte és que, un cop finalitzat el pagament de la hipoteca, haurem de procedir a cancel·lar-la registralment.

Posem que acabem de pagar la hipoteca i volem demanar un préstec bancari per un altre motiu, i que ja no tenim cap deute pendent (ja que ha estat completament satisfet), en cas que no s’hagi realitzat la cancel·lació registral del préstec hipotecari, a l’hora que les entitats de crèdit consultin els diferents registres per verificar si ens concedeixen el préstec constarà que encara tenim préstecs amb entitats financeres, fet que pot provocar que no ens ho concedeixin per manca de garanties.
Una cosa semblant passa amb els préstecs rebuts de les entitats de finançament de béns mobles (vehicles, electrodomèstics…), en aquest cas, aquestes entitats afegeixen una clàusula als seus contractes coneguda com a reserva de domini, que fa que fins que no s’hagi procedit al pagament de la darrera quota del bé finançat i cancel·lat la reserva de domini, no puguem vendre ni donar de baixa el bé objecte del contracte.
Amb la cancel·lació registral ens assegurem que al Registre de la Propietat consta conforme no tenim cap préstec pendent de cancel·lar, deixem constància que l’immoble està lliure de càrregues.

Els bancs procedeixen a la cancel·lació registral de les hipoteques a canvi d’uns costos elevats, aquests costos es poden disminuir si s’acudeix directament a una gestoria, demaneu-nos pressupost.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.