617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Comptes anuals

multes aplicades per l'ICAC

GESTORIA I ASSESSORIA FISCAL

Assessorament tributari fiscal

L’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes

Multes per no presentar els comptes anuals

Ja comencem a veure multes aplicades per l’ICAC entre 1.200 a 60.000 euros per exercici per no presentar els comptes anuals.

Tal com diu el codi de comerç i la resta de lleis relatives a la gestió comptable a l’empresa, els administradors o consell d’administració de les societats mercantils estan obligades a formular els comptes anuals de les empreses dins dels 3 mesos següents al tancament del exercici social. Un cop formulades, dins dels sis mesos posteriors al tancament, aquests comptes han de ser sotmesos a l’aprovació per part de la junta general de les empreses i és obligació de les empreses donar publicitat als comptes anuals mitjançant el dipòsit al registre mercantil en què estigui inscrita la societat.

L’article 283 ens diu

L’incompliment per l’òrgan d’administració de l’obligació de dipositar, dins el termini establert, els documents a què fa referència aquest capítol, també donarà lloc a la imposició a la societat d’una multa per import de 1.200 a 60.000 euros per l’Institut de Comptabilitat i Auditoria de Comptes (…). Quan la societat o, si escau, el grup de societats tingui un volum de facturació anual superior a 6.000.000 euros, el límit de la multa per a cada any de retard s’elevarà a 300.000 euros.

Terminis de lliurament

Atès que la majoria de les societats tanquen el seu exercici social el 31/12, els terminis per convocar les juntes generals d’aprovació de comptes es duen a terme durant els sis primers mesos de l’any i un cop aprovats aquests comptes, tenim un termini de 30 dies per procedir al dipòsit de comptes al registre mercantil

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.