617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Tarifa plana

Bonificació sent autònom societari

Gestoria i Assessoria FISCAL

ASSESSORAMENT TRIBUTARI FISCAL

Autònom societari

A qui afecta?

Fins ara el dret a gaudir de la tarifa plana a l’inici de l’activitat estava reservat als treballadors per compte propi que es donessin d’alta com a persona física per desenvolupar la seva pròpia activitat econòmica, aquest fet generava controvèrsia entre els membres de societats mercantils que s’havien de donar d’alta com a autònom societari, ja que els privava de gaudir de les bonificacions que inclou la tarifa plana.

80 euros mensuals durant els primers 12 mesos

Durant el primer any la tarifa plana de l’autònom societari tindrà un cost de 960 euros

Amb el canvi de criteri emès per la Tresoreria General de la Seguretat Social el setembre del 2020, es reconeix el dret d’ofici dels autònoms societaris a gaudir de la tarifa plana durant els 24 primers mesos d’alta d’autònom, tal com passa amb els autònoms treballadors per compte propi.

Aquest canvi de criteri es deu a la jurisprudència generada per tres sentències recents del Tribunal Suprem, en què es donava la raó als autònoms que havien reclamat el dret a gaudir aquesta bonificació sent autònoms societaris.

Permet que els autònoms societaris que es van donar d’alta al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) i que van reclamar el seu dret a gaudir de la tarifa plana, essent desestimat, o bé estant el curs el procediment, puguin sol·licitar la devolució de l’import pagat de manera indeguda segons el nou criteri establert. Acollint-se a la Llei General de la Seguretat Social, hi ha la prescripció de la reclamació per ingressos indeguts de 4 anys, cosa que provoca que només puguin reclamar aquestes quantitats els autònoms societaris que, complint els requisits, es van donar d’alta a partir de setembre del 2016.

Quina és la diferència entre autònom i autònom societari?

En una societat la responsabilitat està limitada al seu capital, mentre que en el cas de l’autònom aquesta responsabilitat s’estén fins als béns privats. Així que, si en algun moment arriba el fracàs empresarial, com a autònom societari “estaràs blindat”.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.