617 41 95 95 agora@agorasistemes.es

Campanya IRPF

Declaració IRPF dels afectats d'ERTE

GESTORIA I ASSESSORIA FISCAL

Assessorament tributari fiscal

Empleador i SEPE

Com afecta un segon pagador a la declaració de l’IRPF?

Gairebé 3.500.000 contribuents van ser perceptors de prestacions del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) per haver estat immersos en procediments de regulació temporal d’ocupació (ERTE). Per a aquest col·lectiu, cal recordar que les prestacions per ERTE són rendiments de treball subjectes a IRPF i no exempts. La problemàtica pot estar donada per la possibilitat de resultar obligats a presentar declaració en comptar amb dos pagadors, el seu ocupador i el mateix SEPE i/o haver rebut abonaments del SEPE no procedents (cobrament d’una percepció diferent de la que els correspon).

Amb caràcter general, els contribuents han de presentar declaració per IRPF quan els seus rendiments del treball superen els 22.000 euros. Ara bé, quan compten amb dos pagadors o més –seria el cas d’un ocupador i del SEPE–, aquest límit es redueix a 14.000 euros si l’import percebut pel segon i restants pagadors supera els 1.500 euros.

Percepció d’abonaments no procedents

La situació del contribuent en cas que el SEPE hagi realitzat un abonament superior al que correspon, a efectes de declaració a la Campanya de Renda, serà diferent en funció de si el SEPE ha iniciat/completat ja l’expedient de reintegrament d’aquest excés en el moment en què el contribuent presenti la seva declaració, o si encara lexpedient de reintegrament no sha iniciat.

Fraccionament del pagament

Podrem beneficiar-nos d’un fraccionament en sis fraccions, amb venciments els dies 20 de cada mes, sent el primer el 20 de juliol del 2021. No es reportaran interessos de demora durant aquest fraccionament ni caldrà l’aportació de garanties.

El sol·licitant, o qualsevol membre de la unitat familiar, en cas de tributació conjunta, hagin estat inclosos en un expedient de regulació temporal d’ocupació durant l’any 2020.

Que no excedeixi els 30.000 en conjunt tant dels deutes als quals es refereix la pròpia sol·licitud de l’IRPF, com qualsevol altra del mateix deutor per als quals hagi sol·licitat i no resolt un ajornament o fraccionament.

Estem en contacte

Horari

De dilluns a divendres de 8am a 17pm.