fbpx

E-commerce – Actualment, vivim en una societat en constant evolució, on el progrés tecnològic fa que sorgeixin noves formes de comerç amb béns i serveis. Els venedors que aconsegueixen incorporar les noves tecnologies aplicades al seu model de negoci són aquells que aconsegueixen mantenir-se al mercat, evitant un clar procés de selecció natural que provoca que les empreses que no s’adapten, poc a poc vagin perdent quota de mercat i tenint dificultats per competir en el mateix. És aquí on apareixen les eines que proporciona el comerç electrònic (e-commerce), que faciliten la venda online de productes i serveis.

En funció de les diferents tècniques seguides en un comerç electrònic, es poden distingir tres tipus de comerç electrònic: e-commerce B2B, e-commerce B2C i e-commerce C2C, a continuació mostrem en què consisteix cadascun d’ells .

E-commerce B2B

Les sigles B2B es refereixen a Business to Business en anglès, és a dir, comerç a comerç, en català. En aquest tipus de comerç, totes les transaccions comercials es realitzen entre empreses, sense cap intervenció dels consumidors finals. Bàsicament, es tracta de relacions entre dues empreses que contracten / treballen amb els serveis de l’altra.

E-commerce B2C

Les sigles B2C es refereix a Business to Customer, en català, “negoci-client” i és el tipus de e-commerce més conegut i utilitzat en el món. De fet, la gran majoria d’empreses amb plataforma online utilitzen aquest tipus de e-commerce.

Aquest tipus de relació és bastant senzilla, i succeeix quan l’empresa ofereix els seus béns i serveis a un client final. Bàsicament, s’enfoca en la transacció realitzada entre la botiga en línia i el consumidor.

E-commerce C2C

Finalment, es troba l’e-commerce C2C, o consumidor a consumidor. Quan una persona ven algun article que ja no li serveix, a una altra persona a través d’l’internet, està participant en un tipus de comerç C2C.

Aquest tipus de e-commerce el veiem diàriament en llocs com Mercadolibre i Craigslist, on usuaris finals estan constantment venent articles personals (normalment usats) que ja no necessiten.

Quina forma de E-commerce és millor per al teu negoci?

Depenent de quin sigui el teu objectiu final, i en què s’especialitzi la teva empresa, s’utilitzarà un tipus d’e-commerce específic.

Per exemple, si la teva companyia s’especialitza en prestar serveis de software outsourcing, probablement el tipus d’e-commerce que millor li convingui és el B2B; per altra banda, si ets un negoci petit que ven productes (de qualsevol tipus), la teva millor opció és utilitzar un mètode de B2C, ja que et permet connectar directament amb potencials clients que es troben buscant els productes que la teva empresa pot oferir.

Fiscalitat d’un e-commerce (comerç electrònic)

Quan ens obrim a el món i venem online a través d’un e-commerce (comerç electrònic), no hem de passar per alt la legislació fiscal a la qual ens enfrontem.

Són molts els elements a tenir en compte a l’hora de tributar per les transaccions que duem a terme a través del nostre e-commerce, ja que dependran d’aspectes com ara l’origen i destinació de la mercaderia, el tipus de mercaderia (béns o serveis), els destinataris de les mateixes (B2B, B2C, C2C), … a més dels imports que facturem en conjunt a cada país, que poden fer que ens veiem obligats a donar-nos d’alta en altres països per poder seguir comercialitzant els nostres productes, en els casos en què superem els llindars permesos.

És important que coneguem la normativa i respectem la legislació per evitar sancions per l’incorrecte tractament de l’IVA en les vendes online.

En Àgora Sistemes analitzem la fiscalitat del seu e-commerce (comerç electrònic), per determinar quines han de ser les directives a seguir per tal de garantir el correcte funcionament del seu comerç electrònic. Estalviï imprevistos i eviti sancions, contacti amb nosaltres 93 780 00 83, o ompli el següent formulari i ens posarem en contacte amb vostè.

ESTÀS EN BONA COMPANYIA

PARLA AMB EL NOSTRE EQUIP D’ASSESSORS

Gestoria i Assessoria Fiscal

Gestoria i Assessoria Fiscal

Assessorem i gestionem empreses i particulars garantitzant una excelent eficacia en la nostra actuació…

Gestoria i Assessoría Mercantil

Gestoria i Assessoria Mercantil

Oferim un servei d’assessorament i consultoria legal i judicial tant en l’àmbit empresarial com personal, cobrint y abarcant diferents modalitats i especialitats …

Gestoria i Assessoria Comptable

Gestoria i Assessoria Comptable

Ágora Sistemes l’ajudarà a aconseguir que la seva comptabiltat sigui l’instrument de control i gestió que vostè necessita per a una bona gestió comptable de la seva empresa…

Gestoria i Assessoria Laboral

Gestoria i Assessoria Laboral

Disposem d’un equip competent actuant constantment en les noves normatives…

Gestoria i Assessoria Jurídica

Gestoria i Assessoria Jurídica

Proporcionem assistència i assessorament en tot tipus de procesos judicials estudiant a fons cada cas

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Assessorem sobre les millors alternatives a l’hora de fer testament i en els tràmits relatius a les herencies

Gestoria Assessoria Internacional

Gestoria i Assessoria Internacional

Oferim assessorament en el transcurs de les operacions internacionals aportant el nostre coneixement i expèriencia

Associats i membres de:

Associació Professional de TÈCNICS TRIBUTARIS de Catalunya i Balears

Últimas noticias

Fes un cop d’ull a les últimes publicacions on l’informarem de les últimes actualizacions normatives que poden ser del seu interès

 

Veure publicacions