fbpx
Tinc una societat inactiva. ¿Diposito les Comptes Anuals?

Les societats que tanquen l’exercici a 31 de desembre, tenen de termini fins al 30 de juliol per realitzar el dipòsit dels comptes anuals (un mes després des que s’aproven les mateixes a la junta general). Aquest supòsit inclou també a les societats inactives que no han estat dissoltes, amb les mateixes obligacions i conseqüències que tenen les societats actives respecte al Dipòsit dels Comptes Anuals, conseqüències que poden afectar la responsabilitat dels administradors negativament.

Per determinats motius podem deixar les societats inactives, com per exemple, aturar l’activitat durant un temps amb intenció de reiniciar-la en un futur; no dissoldre pels costos que comporta, etc.

Podem arribar a creure que el fet de deixar una societat inactiva ens eximeix de qualsevol tipus d’obligació, no sent això cert pel fet que cal seguir complint determinades obligacions amb les administracions públiques, en concret, en el tema que abordem, s’ha de seguir procedint al Dipòsit de les comptes anuals.

L’incompliment de l’obligació de dipositar les comptes anuals comporta una sèrie de conseqüències:

Tancament del Registre Mercantil, la qual cosa provocarà que no puguem inscriure actes i documents relatius a la societat (amb algunes excepcions); que tercers no puguin disposar de la informació financera de la societat, fet que pot ser interpretat per aquests conforme hi ha dificultats econòmiques en la societat i falta de garanties.

Sancions econòmiques d’entre 1.200 i 60.000 euros (poden arribar fins a 300.000 euros si la facturació anual supera els 6.000.000 euros).

Derivació de la responsabilitat dels administradors, que hauran de respondre davant de la societat, els socis i els creditors.

-La responsabilitat per deutes de l’administrador, en cas que la societat es trobi en una situació d’insolvència, ja que no dipositar les comptes anuals es considera com un supòsit de concurs de creditors culpable.

Per tal de garantir la protecció de la responsabilitat de l’administrador, els recordem l’obligació de dipositar les comptes anuals abans del 30 de juliol, sobre tot en casos de societats inactives on per confusió podem deixar de banda aquesta obligació.

Àgora Sistemes, s’ocupa del tancament de l’exercici de la seva empresa, estudiant cada situació, i complint amb totes les obligacions, partint sempre de la idea de protecció als administradors i socis de la societat.

Àgora Sistemes, seva tranquil·litat el nostre objectiu.

Contacti amb nosaltres 93 780 00 83

 
Gestoria i Assessoria Fiscal

Gestoria i Assessoria Fiscal

Assessorem i gestionem empreses i particulars garantitzant una excelent eficacia en la nostra actuació…

Gestoria i Assessoría Mercantil

Gestoria i Assessoria Mercantil

Oferim un servei d’assessorament i consultoria legal i judicial tant en l’àmbit empresarial com personal, cobrint y abarcant diferents modalitats i especialitats …

Gestoria i Assessoria Comptable

Gestoria i Assessoria Comptable

Ágora Sistemes l’ajudarà a aconseguir que la seva comptabiltat sigui l’instrument de control i gestió que vostè necessita per a una bona gestió comptable de la seva empresa…

Gestoria i Assessoria Laboral

Gestoria i Assessoria Laboral

Disposem d’un equip competent actuant constantment en les noves normatives…

Gestoria i Assessoria Jurídica

Gestoria i Assessoria Jurídica

Proporcionem assistència i assessorament en tot tipus de procesos judicials estudiant a fons cada cas

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Assessorem sobre les millors alternatives a l’hora de fer testament i en els tràmits relatius a les herencies

Gestoria Assessoria Internacional

Gestoria i Assessoria Internacional

Oferim assessorament en el transcurs de les operacions internacionals aportant el nostre coneixement i expèriencia

Associats i membres de:

Associació Professional de TÈCNICS TRIBUTARIS de Catalunya i Balears

Últimas noticias

Fes un cop d’ull a les últimes publicacions on l’informarem de les últimes actualizacions normatives que poden ser del seu interès

 

Veure publicacions