fbpx

Clàusula sòl i despeses d’hipoteca

La sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJCE) de 12-21-2016 comporta el reconeixement del perjudici als consumidors per l’establiment d’unes clàusules considerades no legala per desfavorir el receptor des préstecs beneficiant-se de l’existència de taxes d’interès baixes.

Concretament parlem de la clàusula sòl. Amb la implantació de la nova normativa europea, els bancs estan obligats a retornar l’import pagat més a causa de l’aplicació de la clàusula sòl.

A més, que aquesta llei estableix que les despeses pagades per la formalització de les hipoteques han de ser a càrrec del banc, per aquest motiu pot sol·licitar el retorn de les despeses corresponents a la constitució de les hipoteques, juntament amb la clàusula sòl si ha tingut.

Deixant de banda els aspectes més tècnics, li expliquem senzillament en què consisteix la clàusula sòl. La clàusula sòl és un tipus d’interès establerts en préstecs hipotecaris basada en establir un mínim interès en l’amortització del préstec. L’establiment d’aquest mínim interès ha donat lloc a un benefici per als bancs, ja que tot i que ha estat negatiu, el banc continuava cobrant l’interès mínim establit al préstec.

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha declarat que s’estableixen aquesta clàusula era il·legal, l’ha catalogat com a abusiva per tant reconeix el dret dels consumidors a reclamar pagat durant tots aquests anys.

Àgora Sistemes compta amb un equip de professionals que estudiarà el seu cas, analitzarà la seva escriptura de forma gratuïta i emprendrà les accions necessàries per reclamar els bancs i dur a terme la recollida de les quantitats pagades de més pels consumidors.

No dubti en portar les seves escriptures o contactar amb nosaltres per telèfon, l’atendrem de forma gratuïta i li ampliarem la informació necessària. Truqui’ns al 93 780 00 83.

 

Gestoria i Assessoria Fiscal

Gestoria i Assessoria Fiscal

Assessorem i gestionem empreses i particulars garantitzant una excelent eficacia en la nostra actuació…

Gestoria i Assessoría Mercantil

Gestoria i Assessoria Mercantil

Oferim un servei d’assessorament i consultoria legal i judicial tant en l’àmbit empresarial com personal, cobrint y abarcant diferents modalitats i especialitats …

Gestoria i Assessoria Comptable

Gestoria i Assessoria Comptable

Ágora Sistemes l’ajudarà a aconseguir que la seva comptabiltat sigui l’instrument de control i gestió que vostè necessita per a una bona gestió comptable de la seva empresa…

Gestoria i Assessoria Laboral

Gestoria i Assessoria Laboral

Disposem d’un equip competent actuant constantment en les noves normatives…

Gestoria i Assessoria Jurídica

Gestoria i Assessoria Jurídica

Proporcionem assistència i assessorament en tot tipus de procesos judicials estudiant a fons cada cas

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Gestoria i Assessoria Testaments i Herències

Assessorem sobre les millors alternatives a l’hora de fer testament i en els tràmits relatius a les herencies

Gestoria Assessoria Internacional

Gestoria i Assessoria Internacional

Oferim assessorament en el transcurs de les operacions internacionals aportant el nostre coneixement i expèriencia

Associats i membres de:

Associació Professional de TÈCNICS TRIBUTARIS de Catalunya i Balears

Últimas noticias

Fes un cop d’ull a les últimes publicacions on l’informarem de les últimes actualizacions normatives que poden ser del seu interès

 

Veure publicacions